Андріана Костенко та Анна Євсеєва долучилися до команди експерток для проведення дослідження «Аналіз економічної безпеки для жінок», яке було проведено у 14-ти областях України.

Аналіз показує з якими зовнішніми та внутрішніми барʼєрами стикаються жінки в економічній сфері, а також описує фактори, які сприяють економічній безпеці жінок. За результатами аналізу розроблено рекомендації до Кабінету Міністрів України, органам публічної влади, громадським і міжнародним організаціям щодо:

  • підвищення економічної стійкості жінок, які мають на утриманні інших осіб;
  • жінок, які мають статус ВПО;
  • місцевих мешканок громад, які постраждали від збройної російської агресії;
  • ветеранок;
  • волонтерок.

І це не вичерпний перелік. З повним звітом можна ознайомитися: https://wicc.net.ua/media/Analysis_of_ESRW.pdf

Дослідження стало можливим завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповідь на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда — Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики. Погляди, висловлені в цій презентації, належать авторкам і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.